+45 71 99 70 79 kontakt@wecademy.dk

Velliv Foreningen præsenterer

Webinaret blev afholdt d. 18. december 2023 klokken 10.30-12.00

Psykisk arbejdsmiljø i NGO’er

Det psykiske arbejdsmiljø blandt ansatte i NGO’er i samarbejdet med frivillige

Det psykiske arbejdsmiljø kan være under pres, når de ansatte i NGO’er skal samarbejde med frivillige om at løfte forskellige opgaver. Det kræver en systematisk tilgang til arbejdsmiljøet for at minimere eller forebygge potentielle konflikter, rolleforvirring og tidspres.

Velliv Foreningen har støttet et projekt hos konsulentvirksomheden Ingerfair, som netop handler om dette. Nu har du muligheden for at høre, hvordan to NGO’er ved hjælp af systematisering, har styrket deres arbejdsmiljø og mentale sundhed blandt de ansatte!

På webinaret møder du to af de fem NGO’er, der har deltaget i projektet: Osteoporoseforeningen og værestedet Paradiset.

Se eller gense webinaret her

Tema 1 – Bag om projektet (med Frederik C. Boll og Maria Haukrogh)

Tema 3 – Vejen frem (med Frederik C. Boll og Maria Haukrogh)

Tema 2 – En systematisk tilgang (med Johanne Buur Bruntse, Camilla Nissen Toftdal og Stephen Holst)

Kort om projektet

Projekt

På webinaret præsenteres resultater fra projektet ‘Rolleklarhed og tidspres i mindre NGO’er‘, der er gennemført af konsulentvirksomheden Ingerfair, med deltagelse af 5 mindre NGO’er og støttet af Velliv Foreningen.

Det konkrete projekt arbejder indenfor og på tværs af to temaer: frivillighed og arbejdsmiljø. Temaerne er ikke gensidigt udelukkende, men påvirker hinanden gensidigt.

Læs mere om projektet lige her →

Ingefair logo

Konsulentvirksomheden Ingerfair vil skabe de gode rammer for frivilligheden.

Siden 2010 har de været med til at sætte fagprofessionelle, systematiske
og strategiske tilgang til involvering af frivillige på dagsordenen. Gennem undervisning, metodeudvikling og dybdegående undersøgelser, hjælper Ingefair NGO’er omkring samarbejdet med frivillige, så organisationen opnår det den er sat i verden for.

Besøg Ingerfair→

Webinarets talere

Nynne Bjerre
Nynne Bjerre, moderator
Frederik C. Boll
Frederik C. Boll, aut. arbejdsmiljørådgiver, stifter og direktør, Ingerfair
Frederik er uddannet sociolog, og til dagligt rådgiver han frivillige organisationer. Frederiks primære arbejdsområde er arbejdsmiljøet i frivillige organisationer, og han er i den forbindelse ofte med i længerevarende projekter og processer, hvor organisationer skal udvikle tiltag mod tidspres, høje følelsesmæssige belastninger og rolleuklarhed.

Han er forfatter eller redaktør til Ingerfairs fagbøger. Du kan læse meget mere her: https://www.ingerfair.dk/medarbejdere-frederik-boll/

Frederik C. Boll
Stephen Holst, arbejdsmiljø- og ledelsesrådgiver, Associeret partner ved Better Worklife, autoriseret arbejdsmiljørådgiver
Stephen er uddannet cand. Mag. i læring og forandringsprocesser med speciale i organisatorisk læring fra Aalborg Universitet. Han er bl.a. associeret partner ved Better Worklife, som er autoriseret arbejdsmiljørådgiver fra Arbejdstilsynet på det psykosociale område. Han hjælper organisationer med at håndtere alvorlige problematikker i det psykosociale arbejdsmiljø og har bl.a. stor erfaring med krænkelsessager, arbejde under høje følelsesmæssige krav og uklarhed i organisationer. Ligeledes hjælper han også organisationer med at udvikle og implementere forebyggende tiltag på organisatorisk niveau, ledelsesniveau, gruppeniveau og individuelt niveau.
Paradiset
Eva Tufte, daglig leder, værestedet Paradiset

Eva har masser af erfaring med NGO'er, og hvad det vil sige at være i de ledende stillinger. Hun er forhenværende direktør i Epilepsiforeningen, Mødrehjælpen og har også været Senior Officer hos Røde Kors - og nu befinder hun sig som daglig leder af værestedet Paradiset, for at give de bedst mulige vilkår for udsatte borgere i Lyngby.

Osteoporoseforeningen
Camilla Nissen Toftdal, sekretariatschef, Osteoporoseforeningen

Camilla har været sekretariatschef i Osteoporoseforeningen siden 2020. Hun har ansvar for den daglige ledelse af foreningen med 16.500 medlemmer, 215 frivillige og 6 ansatte plus 3 studenter. Camilla har gennem sin karriere arbejdet meget med organisationsudvikling og ledelse, og hun har selv været frivillig i Afrika, Mellemamerika og i den lokale fodboldklub.

Osteoporoseforeningen
Johanne Buur Bruntse, frivilligkoordinator, Osteoporoseforeningen

Johanne er startet som frivilligkoordinator i Osteoporoseforeningen i efteråret 2023. Hun understøtter de 22 lokalafdelinger i Danmark i deres mange frivillige indsatser; foredrag, fysiske aktiviteter, netværksdannelse med videre. Johanne har arbejdet med frivilligkoordinering i sin professionelle og frivillige karriere i NGO’er, på musik- og kulturfestivaler og i kommunalt regi.

Styrk det psykiske arbejdsmiljø blandt de fastansatte i NGO'en

 

Glæd dig til at høre om hvordan Ingerfairs projekt kan være med til at beskrive en tendens om arbejdsmiljøer blandt landets mange NGO’er – herunder hvordan tidspres og travlhed kan være et symptom på andre i forhold i det psykiske arbejdsmiljø.

Hvorfor vi skal sende ordet ‘travlhed’ på pension, og hvordan kan en ansats positionering som fix’er eller facilitator skabe tidspres i arbejdsdagen? Hvad betyder ‘whataboutism‘ og den følelsesmæssige belastning der kan følge med, når man har sin hverdag i en NGO?

Kom med og opnå viden, sparring og en indsigt i, hvordan man som en NGO kan fremme det gode psykiske arbejdsmiljø blandt de ansatte.

Om webinarets medvirkende NGO’er

Osteoporoseforeningen

Osteoporoseforeningen

Osteoporoseforeningen kæmper for danskernes knoglesundhed – både for de raske, men også for dem der lider af knogleskørhed.

Foreningen blev stiftet i 1992, og er landsdækkende med flere end 15.000 medlemmer, ca. 175 frivillige og 22 lokalafdelinger fordelt over hele landet.

Paradiset, Kongens Lyngby

Værestedet Paradiset i Kongens Lyngby

Værestedet Paradiset er et tilbud til mennesker, der befinder sig i en udsat position i livet, om end det er socialt, psykisk, økonomisk eller fysisk. Værestedet er en selvstændig enhed under Kirkens Korshær, og har åbent mandag til fredag. Hverdagen hos Paradiset styres af 5 ansatte, men med stor hjælp fra frivillige som kan varetage eksempelvis relationelle eller praktiske opgaver, deltage i aktiviteter samt rådgivning.

Et webinar med udgangspunkt i forskning og gode værktøjer

Velliv Foreningen har støttet et forskningsprojekt der har udviklet tre værktøjer, der kan bruges i arbejdet og kan munde ud i en senioraftale for den enkelte.

Wecademy logo

Copyright Wecademy ApS | kontakt@wecademy.dk | +45 7199 7079

Idé, tilrettelæggelse og produktion